Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Kiinnostuitko? Klikkaa logosta Vaakan sivuille ja liity mukaan
"JOS MONI TEKEE PIKKUISEN NIIN MAAILMA MUUTTUU"

tiistai 4. syyskuuta 2007

Historian havinaa Tilkkujen Yössä

Taiteiden yö? Ei, vaan Tilkkujen Yö. Ajankohta molemmilla tapahtumilla osuu syyskesän pimeneviin öihin. Kerronpa tässä vähän lisävalaistusta Tilkkujen Yön taustoista niille, jotka eivät ole kuulleet tai joille koko Tilkkujen Yö on hämärän peitossa.

Tilkkujen Yön historia ei vielä ole kovin pitkä. Kaikkien aikojen ensimmäinen Tilkkujen Yö järjestettiin 15.4.2005. Tavoitteena oli koota nais- ja äitienergiaa ryppäisiin, jotka neulovat tilkkuja ja kokoavat niistä tilkkupeittoja. Ensimmäisessä Tilkkujen Yössä saatiin noin 30-40 henkilöä tilkkujen pariin yhdeksällä eri paikkakunnalla sama iltana/yönä. Vaakan jäseniä näistä oli valtaosa. Tilkkujen yön tuloksena syntyi noin 30 peittoa ja verraton määrä tilkkuja. Peittoja lisättiin kummivauvakasseihin ja osa peitoista matkasi Karjalan avun ja silloisen tilkkuvastaavan Tilkku-Tuun määrittelemiin kohteisiin osana jatkuvaa tilkkupeittoprojektia.


Vuonna 2006 Tilkkujen Yö järjestettiin kahdeksalla paikkakunnalla. Osallistujia yhteensä
68 aikuista ja 14 lasta. Osallistujat toivat tapahtumiin yhteensä yli 950 valmista tilkkua sekä 22 kpl valmiita peittoja. Tapahtumien aikana yhdistettiin 15 uutta peittoa sekä neulottiin 75 tilkkua. Näin Tilkkujen Yön innoittamana vähintään 100 peittoa saatiinVaakan jaettavaksi eteenpäin.

Tähän asti Tilkkujen Yö on ollut lähinnä vaakajäsenten ja heidän lähipiirinsä keskuudessa järjestetty tapahtuma. Tänä vuonna järjestetään tietoi
sesti muutama avoin tapahtuma kaikille käsitöistä kiinnostuneille. Vakiinnuttaako Tilkkujen Yö paikkansa syyskuun pimeneviin öihin? Ja jos vakiinnuttaa, niin missä laajuudessa? Sen näyttänee tulevaisuus.


Ei kommentteja: