Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Kiinnostuitko? Klikkaa logosta Vaakan sivuille ja liity mukaan
"JOS MONI TEKEE PIKKUISEN NIIN MAAILMA MUUTTUU"

sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Viimein ViipurissaOppaanamme tilkkupeitto- ja Venlojen äitiyspakkaustoimituksissa toimi Karjalan Tuki- Kuusankoski rystä Vieno Viitakare(kesk.kuvassa etualalla) tulkkinsa Elsan kanssa (oik.kuvassa ylilääkärin kanssa).
Viipurin synnytyssairaalassa meitä oli vastaanottamassa osastonhoitaja/kätilö sekä sairaalan ylilääkäri. Synnytyssairaala on rapistuneesta ulkokuoresta huolimatta sisätiloiltaan hyvin siisti ja ajanmukainen, sillä sairaala on remontoitu sisältä kaksi vuotta sitten. Sairaalassa on viisi synnytyssalia, joissa syntyy yhteensä noin 1600 vauvaa vuodessa. Hyvässä maineessa oleva sairaala houkuttaa äitejä synnyttämään Pietarista saakka. Tällä kertaa osastolla oli 38 äitiä, joista noin 30 äidille saimme ojentaa Venlojen kokoaman äitiyspakkauksen Vaaka-peittoineen. Muut äidit olivat joko synnytyksessä tai tarkkailuhuoneissa. Heille henkilökunta jakaa pakkaukset hieman myöhemmin.

Sairaalan jälkeen matkamme jatkui Sosiaalikeskukseen, jossa meitä odotti Venla-Apu ryn sekä Karjalan Tuki- Kuusankoski ryn kummiperheitä, noin 10 perhettä lapsineen. Kummiperheet olivat saaneet jo keväällä tiedon, että heille on tulossa tilkkupeittoja. Yhteensä 65 isoa peittoa sai tätä kautta uuden kodin. Ilme oli monilla aidon hämmästynyt nähdessään iloisen värisiä, siistejä peittoja, joista toivon mukaan riittää iloa ja lämpöä pitkäksi aikaa. Varsinkin vanhempi ikäpolvi oli selvästi hämmentyneitä ja otettuja siitä, kuinka paljon vaivaa ja työtä näiden peittojen eteen on tehty suomalaisten naisten keskuudessa. Näin pienen, hymyilevän mummon silittävän ryppyisillä, paljon elämää kokeneilla käsillään hyvin hellästi peittojaan. Siihen tilanteeseen ei sanoja enää tarvittu. Jotenkin minulle tuli olo, että vuosi sitten kirjoittamani satu oli käynyt toteen vieläkin ihmeellisemmällä tavalla.

Kokonaisuudessaan Viipurin matkakertomus kuvineen on luettavissa lähiaikoina Vaakan jäsensivuilta.
Kaunis kiitos kaikille, teille jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi.

Ei kommentteja: